logo
Ние можем да Ви помогнем с идеи за онлайн развитие и изгражданет на уеб сайт. Избиране на актуално име за бързо намиране в търсачки. Поддръжката му, SEO оптимизация , Facebook поддръжка и PR услуги.

Дигитален Маркетинг

Плащане на кликане (PPC)

SEO Оптимизация

Проверка За Съвместимост

Пълен Анализ

Контакт с нас

+359 896 02 70 13

info@masterseo.bg

Пловдив

Top
Език за програмиране

Език за програмиране е изкуствен език, предназначен за изразяване на изчисления, които могат да се извършат от машина, по-специално от компютър. Езиците за програмиране могат да се използват за създаване на програми, които контролират поведението на машина, да реализират алгоритми точно или във вид на човешка комуникация.
Много програмни езици имат някаква форма на писмена спецификация на синтаксиса си (форма) и семантика (значение). Някои езици са дефинирани чрез спецификация. Например, езикът за програмиране C е език специфициран чрез ISO стандарт. Други езици като Perl, имат доминираща имплементация, която се използва като препоръка.

PL
Популярни езици за програмиране

Java

Първоначално разработен през 1991 година като език за програмиране на смарт телевизори, днес Java на Oracle е най-популярният език в света и е от решаващо значение за развитието на Android приложенията и бизнес софтуера.

JavaScript

Супер популярен език за програмиране днес, използван главно в уеб приложения. Езикът няма много общо с Java освен името. JavaScript търпи обаче и много критики за това че забавя работата на браузърите, а понякога дори и излага потребителите на уязвимости в сигурността.

C Sharp

C # е друг вариант на оригиналния език за програмиране C. Разработен е от Microsoft като част от инициативата .NET. Той комбинира принципите от C и C++ в език с общо приложение.

Ruby

Динамичен език за програмиране с отворен код, фокусиран върху лесната употреба и продуктивността. Често е наричан ``най-добрият приятел на програмиста`` тъй като е много лесен за четене и писане.

PHP

PHP е скриптов език със синтаксис базиран на C и Perl. Използва се предимно в Web-среда за реализиране на широк кръг от услуги. Той е един от най-популярните езици за програмиране в Интернет и популярността му расте непрекъснато.

Python

„Python“ предлага добра структура и поддръжка за разработка на големи приложения. Той притежава вградени сложни типове данни като гъвкави масиви и речници, за които биха били необходими дни, за да се напишат ефикасно на C.

Маркиращ език

Маркиращият език (Markup languages) е система от анотации на документ, която е синтактично различна от текста и указва какво да бъде оформлението на страницата, най-вече при електронно предаване на данни или изобразяване. Служи за описване на сложни данни с помощта на обикновени текстови файлове. При тях отделни пасажи текст се „маркират“ (отбелязват) чрез синтактични конструкции. Най-често това става с помощта на етикети които ограждат маркирания текст. Така маркиран или отделен, към текста могат да бъдат приложени разнообразни атрибути.


Маркиращи езици като XML, HTML или troff, които дефинират структурирани данни, не се считат за езици за програмиране. Все пак, езиците за програмиране могат да имат подобен синтаксис с маркиращите езици, ако е дефинирана семантиката.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ