logo
Ние можем да Ви помогнем с идеи за онлайн развитие и изгражданет на уеб сайт. Избиране на актуално име за бързо намиране в търсачки. Поддръжката му, SEO оптимизация , Facebook поддръжка и PR услуги.

Дигитален Маркетинг

Плащане на кликане (PPC)

SEO Оптимизация

Проверка За Съвместимост

Пълен Анализ

Контакт с нас

+359 896 02 70 13

info@masterseo.bg

Пловдив

Top
Система за управление на съдържанието (CMS)

Система за управление на съдържанието (Content Management System – CMS) е вид приложен софтуер, който позволява публикуването и редактирането на уеб сайт, както и поддръжка на главен интерфейс. Целта е да се улесни изграждането на динамичен уеб сайт, с възможност за лесна и бърза промяна на съдържанието му. Тези системи значително улесняват работата в екип и предлагат много възможности за делегиране на различни административни права и роли в процеса на създаване и редактиране на съдържанието.

Основните особености на CMS системите

С тяхна помощ може да се изгради сайт от нулата с малко компютърни умения и самите разработчици могат да се обучат в нейното разработване в процеса на работа

Имат лесен за работа и интуитивен интерфейс, който подпомага бързото изграждане на един сайт или онлайн магазин

CMS системите се използват както за лични блогове, така и за професионални бизнес страници и онлайн магазини

Погрешни схващания

Едно от най-разпространените погрешни схващания е, че системата за управление на съдържанието сама по себе си стои в основата на успеха и популярността на един сайт. Тя служи за улеснение на собственика или уеб мастъра, но успехът на сайта се дължи на качественото съдържание, услугите, които се предлагат и маркетинговата стратегия. Друго погрешно схващане е, че подобна система изцяло отхвърля нуждата от наемане на професионален уеб разработчик, който да прави промени на сайта. Много често дори потребители на една от най-популярните системи Drupal прибягват до професионални услуги за въвеждането ѝ в експлоатация и по-нататъшната ѝ поддръжка, заради комплексната функционалност, която тя предлага.

Прочети още
Най - популярните CMS системи

WordPress

59.4% от всички сайтове изградени използвайки CMS система са направени с помощта на WordPress, като 26.6% от всички сайтове по света са задвижвани от тази система.

ОФИЦИАЛЕН САЙТ

Joomla

6.2% от всички сайтове, използващи CMS системи, са на Joomla. Джумла има редица преводи на над 60 езика, измежду които и български. Глобалната общност от потребители и разработчици се състои от над 150 хиляди души, а в българския портал на системата има близо 3000 потребители.

ОФИЦИАЛЕН САЙТ

Drupal

Само 4.9% на Drupal, подходящ за изграждане на личен или фирмен сайт с блог и форум. Има отлични модули и за електронен магазин. Вградените модули дават възможност за подредба на съдържанието по категории, оптимизация за търсачки, публикуване на новини от сайта ви в други сайтове с RSS и още много полезни функции.

ОФИЦИАЛЕН САЙТ

Magento

2.8% от всички сайтове използващи CMS системи са на Magento. Има множество плъгини и разширения, с които лесно можете да добавите допълнителни функционалности. Подходяща е за големи онлайн магазини.

ОФИЦИАЛЕН САЙТ